Grădină

Masini de tuns iarba

Ce trebuie făcut înainte de a porni motorul?

Umpleți rezervorul de combustibil cu benzină fără plumb. În rezervorul de ulei, se toarnă uleiul adecvat pentru mașinile de tuns iarba cu motoare în patru timpi de 600 ml. Recomandăm ulei pentru motoare în patru timpi Villager. Verificați periodic nivelul uleiului din motor.

Cât de des trebuie să schimb uleiul de motor?

Pentru o mașină de tuns iarba nouă prima schimbare de ulei trebuie efectuată după primele 5 ore de funcționare; schimbarea ulterioară a uleiului se face după fiecare 50 de ore de funcționare. Schimbarea uleiului trebuie efectuată de un dealer autorizat.

Ce fel de bujie trebuie utilizată?

Masinile de taiat iarba cu motoare Briggs & Stratton utilizează o bujie de tip Oregon 77-301, iar masinile de taiat iarba cu motoare OHV utilizează o bujie de tip Oregon Code 77-303

Cum să înlocuiți lama pe mașina de tuns iarba?

Asezați mașina de tuns iarbă pe mânere, nu este recomandată așezarea mașinii de tuns iarba pe o parte, datorită posibilei apariții a scurgerilor de ulei. Când mașina de tuns iarbă este asezata pe manere, veți avea acces deschis la lamă, care poate fi ușor îndepărtată prin deșurubare.

Drujbe

Cum porniti ferăstrăul cu lanț?

Nu porniți ferăstrăul până când nu este montat și inspectat complet. Asigurați-vă că aveți o bază sigură și puneți ferăstrăul pe sol astfel încât bara și lanțul să nu fie aproape de nimic. Înainte de a începe începerea unui nou ferăstrău cu lanț, citiți manualul de instrucțiuni. Produsul poate fi deteriorat dacă nu respectați instrucțiunile de utilizare. Manualul utilizatorului conține informații foarte importante privind securitatea care trebuie respectate. La pornirea dispozitivului, urmați procedura de mai jos: Umpleți rezervorul de combustibil cu amestecul adecvat. Deplasați comutatorul de alimentare în poziția ON (pornire). Umpleți pompa de combustibil apăsând-o de câteva ori până când vedeți combustibilul în becul de bază Trageți pârghia de șoc înapoi (șoc). Trageți cablul de pornire de câteva ori 5-6 până când auziți sunetul motorului. Motorul se aprinde și se stinge imediat. Încercările suplimentare de tragere a cablului de demarare pot provoca reaprinderea combustibilului de motor, așa-numita inundație. Nu trageți cablul de pornire mai mult de 50 cm și lăsați-l să se întoarcă încet. După pornirea și oprirea motorului, reveniti cu șocul în poziția inițială prin împingerea manetei înainte. Repetați trăgând frânghia demarorului până când motorul pornește. Apăsați ușor pârghia de accelerație pentru a opri blocarea clapetei de accelerație Înainte de a începe tăierea, opriți frâna de lanț prin tragerea manetei de frână spre dvs.

Cum să rulați un motor în doi timpi în cazul depășirii nivelul combustibilului de motor - inundat?

Așezați unitatea pe o suprafață plană și uscată Scoateți bujia din aparat și scoateți capacul de la bujie Deschideți suflanta pentru debitul de aer și apoi trageți starterul de 8-10 ori pentru a evacua excesul de combustibil din cilindru Lăsați ferăstrăul în aer liber timp de 20 de minute, astfel încât combustibilul din cilindru să se evapore Uscați bujia și puneți-o înapoi în locul său Efectuați pornirea normală a dispozitivului așa cum este prezentat în manual, fără a activa șocul

Ce trebuie făcut în cazul în care motorul nu pornește?

Dacă nu puteți porni motorul, problema este, de obicei, legată de livrarea de combustibil și de lipsa de energie electrică. Asigurați-vă că carburantul și cilindrul sunt alimentate cu carburant. Verificați dacă bujia aruncă scântei. Dacă totul este în ordine, există posibilitatea ca acolo să apară un exces de combustibil - inundarea dispozitivului. Dacă problema persistă, vă recomandăm să ne contactați.

Care este amestecul de combustibil potrivit?

Produsele Villager cu motoare în doi timpi ruleaza pe un amestec de benzină și ulei în doi timpi. Vă recomandăm utilizarea uleiului în doi timpi Villager. Raportul dintre benzină și ulei este de 40: 1. Nu utilizați combustibil diesel.

Pot lăsa combustibilul în dispozitiv?

Combustibilul nu ar trebui să fie stocat în aparat deoarece poate crea straturi care afectează negativ funcționarea motorului, iar amestecul își pierde proprietățile lubrifiante ale motorului. Dacă unitatea trebuie depozitată mai mult de 30 de zile, goliți rezervorul de combustibil, porniți mașina și lăsați-o să funcționeze până când aceasta se oprește singură. Apoi, puteți fi sigur că nu există combustibil în sistemul de alimentare cu combustibil al dispozitivului.

Cât de des trebuie să curăț și să schimb filtrul de aer și de combustibil?

Filtrul de aer trebuie curățat după fiecare 5 ore de funcționare. Înlocuiți filtrul de aer o dată pe an. Înlocuirea filtrului de combustibil trebuie efectuată o dată pe an.

Ce bujie putem utiliza?

Utilizați bujia de cod Oregon Code 77-324

Cum să lubrifiați bara și lanțul?

Pentru ungerea barei și a lanțului Villager recomandă uleiul de lanț.

Ce cauzează ca lanțul să nu se rotească?

Dacă motorul funcționează și lanțul nu se rotește, verificați dacă este activată frâna de lanț aflată pe partea frontală a ferăstrăului cu lanț în fața mânerului. Dezactivați frâna prin tragerea manetei de frână înapoi. Dacă lanțul încă nu se rotește, va rugam sa ne contactati.

Trimmere și motocositoare

Cum să porniți un nou dispozitiv de tuns iarba?

Nu porniți tunderea până când nu este asamblat complet și nu este inspectat. Așezați dispozitivul de tuns pe pământ și asigurați-vă că unealta de tăiere se află la o distanță suficientă de orice obstacole sau persoane. Înainte de a începe pornirea unui nou dispozitiv de tuns, citiți manualul de instrucțiuni. Produsul poate fi deteriorat dacă nu respectați instrucțiunile de utilizare. Manualul utilizatorului conține informații foarte importante privind securitatea care trebuie respectate. La pornirea dispozitivului, urmați procedura de mai jos: Umpleți rezervorul de combustibil cu amestecul adecvat. Deplasați comutatorul de alimentare amplasat pe mânerul de decupare în poziția ON. Blocați pârghia de accelerație în poziția jumătății accelerației Umpleți pompa de combustibil apăsând-o de câteva ori până când vedeți combustibilul în becul de bază Trageți pârghia de șoc înapoi (șoc), activați șocul Trageți cablul de pornire de câteva ori 5-6 până când auziți sunetul motorului. Motorul se aprinde și se stinge imediat. Încercările suplimentare de tragere a cablului de demarare pot provoca reaprinderea combustibilului de motor, așa-numita inundație. Nu trageți cablul de pornire mai mult de 50 cm și lăsați-l să se întoarcă încet. După pornirea și oprirea motorului, întoarceți pârghia de șoc (șoc) în poziția inițială prin împingerea manetei înainte. Repetați trăgând frânghia demarorului până când motorul pornește. Apăsați ușor pârghia de accelerație pentru a opri blocarea clapetei de accelerație.

Cât de des este nevoie sa ungem angrenajul?

Angrenajul trebuie lubrifiat în mod regulat pentru a preveni deteriorarea cutiei de viteze cauzată de frecarea ridicată. În timpul sezonului de tăiere, verificările de lubrifiere se efectuează la fiecare 15 zile. Slăbiți șurubul pentru lubrifierea la capul de transmisie, dacă există unsoare pe șurub nu este necesară lubrifierea, dacă nu există lubrifiant pe șurub, trebuie să efectuați lubrifierea. Pentru lubrifiere, Villager recomandă unsoare de grafit Oregon.

Atelier

Dispozitive specifice

Masina de prelucrat lemn VSTP 1250

Înainte de începerea funcționării, este obligatoriu să verificați dacă unitatea de protecție este montată corect, în funcție de modul în care procedura este executată. Dacă dispozitivul de protecție nu este instalat corect, dispozitivul nu poate fi pus în funcțiune deoarece comutatorul electric poziționat pe dispozitivul de protecție, care dă sau scoate din aparat alimentarea, îl activează.

Ferăstrău de tăiat cu masă superioară de lucru VLN 1200-210 T

Pentru a utiliza tăietura funcțională a dispozitivului ("gera"), tăierea la diferite unghiuri, trebuie să ridicați placa de lucru a unității, astfel încât lama să fie trasă în interior, uniformă cu placa de lucru superioară, astfel încât persoana care operează mașina să nu au posibilitatea de contact fizic cu ferăstrăul și apoi fixați-l cu șurubul situat în partea stângă chiar sub placă. Ridicarea plăcii în poziția superioară activează sau dezactivează comutatorul electric pentru această funcție a dispozitivului și, prin urmare, nu va funcționa.

Unelte de polizare unghiulare

În timpul funcționării, aparatul a început să scânteie foarte mult din interiorul carcasei?

Nu trebuie să reparați pe propriile dvs. dispozitive care se află în perioada de garanție, deoarece astfel pierdeți dreptul la garanție. În cazul în care unitatea nu este în garanție și doriți să o remediați singură, verificați următoarele. În primul rând, trebuie să verificați dacă peria aparatului este consumată, ceea ce reprezintă unul dintre simptomele unei defecțiuni. Pe unele dispozitive, acestea sunt ușor de înlocuit, deoarece nu este necesar să se deschidă carcasa dispozitivului, iar celelalte modele necesită îndepărtarea capacului și scoaterea periilor uzate. Înlocuiți ambele perii și utilizați cele originale stabilite de producător. Dacă aparatul nu funcționează corect, trimiteți-l la un centru de service autorizat pentru verificarea defecțiunilor și pentru o eventuală reparație.

Doar după o operație scurtă, unitatea începe să încălzească, ceea ce nu era cazul?

Dacă ați tăiat sau șlefuit materiale care creează o cantitate mare de praf (cărămizi, dale și altele asemenea), încercați să curățați orificiile de aerisire care alimentează aerul de răcire în interiorul aparatului. Este preferabil ca aparatul să fie trimis la un centru de service autorizat pentru a fi curățat și lubrifiat pentru a evita defecțiunile grave. Mai întâi de toate, trebuie să știți că există unghiuri speciale pentru tăierea unor astfel de materiale cu ajutorul unor filtre de admisie care împiedică scurgerea particulelor fine în interiorul dispozitivului. Întotdeauna după o perioadă lungă de timp, lăsați aparatul să funcționeze fără încărcătură, la ralanti timp de 2-3 minute pentru răcirea motorului și a altor componente.

Vibrațiile produse de dispozitiv sunt neobișnuite?

Asigurați-vă că toate piesele și șuruburile de pe unitate sunt strânse suficient. Aveți grijă dacă discul pe care îl utilizați pentru lucru este corect, adică nu există nici o deteriorare, dacă este uniformă și dacă este așezată corect în carcasa lagărului. Elementul pe care lucrați trebuie fixat și strâns corespunzător.

Bormașină

Este dificil de montat pe dispozitiv extensia și când se lucrează ciocanul nu face vibrații?

Setul de dispozitive (cutie de transport) a tuturor dispozitivelor noastre include un ambalaj mic de grăsime cu care este necesar să lubrifiați vârful unealta din când în când, indiferent dacă este vorba de un instrument de găurit sau de dăltuit și să-l puneți înapoi în sculă titularul dispozitivului. Aceeași procedură se aplică și dispozitivelor cu suport SDS plus și SDS max. Pur și simplu scufundați unealta în unsoare cu 5-10 mm și glisați-o înapoi la suportul pentru unelte, apoi împingeți mașina înapoi și înapoi de mai multe ori pentru a vă asigura că grăsimea este aplicată uniform în interiorul suportului de scule. Utilizați un scut de protecție împotriva prafului atunci când efectuați o operațiune care poate duce la umplerea dispozitivului și a suportului de scule cu praful.

Cât de des trebuie să lubrifiaz mecanismul dispozitivului?

Fiecare dispozitiv pe care există mecanisme de transmisie (unelte) trebuie lubrifiat. La unele modele din gama noastră de dispozitive, există un capac deasupra dispozitivului care urmează a fi înlăturat și în care ar trebui să se efectueze ungerea mecanismelor. După îndepărtarea capacului, vedeți câte unghiuri sunt lubrifiate și adăugați cantitatea de grăsime corespunzătoare. Pentru lubrifiere puteți folosi unsoare de litiu pentru mecanismele de transmisie sau alte unsori utilizate pentru lubrifierea uneltelor și a altor componente ("unsoare pentru osii"). Perioada dintre lubrifiere trebuie adaptată la intensitatea lucrului cu dispozitivul; mai mult ar trebui să fie verificate și lubrifiate mai des Echipamentele curate și bine întreținute vor avea o durată de viață mai lungă Există dispozitive care nu pot fi lubrifiate fără dezasamblarea mecanismului Aceste dispozitive trebuie trimise la un serviciu autorizat în cazul în care profesioniștii o pot face și în același timp, ele pot examina dispozitivul și starea acestuia. Lubrifierea de înaltă calitate a mecanismului în aceste dispozitive, fie că au sau nu acoperirea menționată mai sus, se poate face numai în serviciile autorizate, care vor efectua cea mai profesională și mai fiabilă lubrifiere.

Înlocuirea periilor?

Setul de dispozitive include întotdeauna o pereche de perii de înlocuire care pot fi înlocuite atunci când este vorba de uzura lor. La unele modele, înlocuirea acestora se poate face cu ușurință, deoarece înlocuirea se face fără demontarea unității. Este suficient să deșurubați capacele de pe unitatea de locuit, să le scoateți și să le înlocuiți pe amândouă. La modelele care necesită dezasamblarea dispozitivului, cea mai bună alegere este să le trimiteți unui serviciu autorizat, unde profesioniștii o vor face. Când trimiteți la un serviciu, trimiteți dispozitivul cu periile obținute împreună cu dispozitivul, dacă acestea nu sunt uzate anterior.

Echipamente de sudare

De ce se întâmplă ca dispozitivul să nu mai funcționeze în timpul unei lucrări intensive?

Aceste dispozitive au așa numitele cicluri de lucru ("X"), adică caracteristici de performanță ale căror valori scad în timpul funcționării. Ciclul de lucru este exprimat în procente "%" pentru o perioadă de 10 minute, adică timpul de muncă intensă și timpul de rupere (de exemplu, 30% - 3 min de muncă intensivă și 7 minute de timp de rupere). Când se aprinde indicatorul de protecție termică de pe dispozitiv, trebuie să planificați timpul de întrerupere pentru dispozitiv, deoarece în caz contrar dispozitivul însuși îl va opri până când sistemul va fi din nou pregătit pentru funcționare. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care se întâmplă ca dispozitivul să nu mai funcționeze și, după un timp, să opereze din nou. Dacă dispozitivul nu funcționează după oprirea indicatoarelor va rugam sa ne contactati.