Acasa

Cele mai cumparate

Mașini de găurit

Mașini de găurit

Cu mașinile de găurit electrice puteți efectua activități cum ar fi găurirea în ipsos și cărămizi, amestecarea vopselurilor, înșurubare, găurirea materialelor ceramice și altele asemenea. Utilizarea unui burghiu cu viteză mică este ideală atunci când aveți nevoie de o viteză și putere minimă. Viteză medie este preferată pentru găurirea metalelor grele, a materialelor plastice și a laminatelor. Viteza rapidă de găurire este ideală atunci când aveți nevoie de putere maximă, în lemn, aluminiu, alamă și altele asemenea. Ciocanele electro-pneumatice au o aplicabilitate mai mare decât cele care folosesc vibrația și cu ele puteți executa sarcini mai solicitante, cum ar fi demolarea betonului și datul găurilor de un diametru mare în beton și cărămizi. Pentru sarcini de bază, mașinile de găurit fără fir sunt o alegere excelentă. Acestea nu au puterea mașinilor de găurit electrice cu fir, dar sunt ușoare și ușor de utilizat. Cu acest tip de burghiu puteți executa lucrările de găurire cu diametru mic din lemn și metal și dacă modelul are opțiunea de vibrații și șocuri pneumatice, puteți efectua operații de foraj în cărămizi, ipsos și beton.

Foraj în metal

Burghiele HSS cu vârf ascuțit sunt potrivite pentru metalele care nu conțin fier. Acestea sunt aluminiul, cuprul, alama, zincul și oțelul nealiat. Cele mai bune burghie pentru oțel inoxidabil sunt cele realizate din oțel de înaltă calitate pentru o funcționare la viteză mare cu un aliaj de cobalt (HSS-E) sau chiar cu burghiu cu un strat de titan. Acestea sunt mai scumpe decât burghiele HSS normale, dar permit găurirea oțelului inoxidabil fără pierderi excesive ale burghiilor.

Foraj în lemn

Mecanismele de găurit cu vârfuri spiralate au un vârf de centrare lung. Frezează fibrele lemnoase și îndepărtează cu desăvârșire fibrele interne. Pentru burghie cu diametru mare, cele mai frecvent utilizate sunt burghieele Forstner. Pentru o penetrare mai profundă în lemn folosiți burghiul Levis.

Foraj în beton

Pentru găurirea zidurilor de caramida sau beton este necesar să se utilizeze burghie de impact sau burghie rotative. Dacă peretele constă dintr-o rocă goală cu un material poros, forați doar cu rotație, deci fără impact. Același lucru este valabil și pentru cărămizi poroase și pereți din elemente placate. Pentru a lucra cu aceste materiale, sunt necesare burghie pentru zidărie. Un astfel de burghiu conține în partea de sus o placă din metal dur.

Avertizare:

Trebuie să evitați să lucrați cu o mașină de găurit la viteză mică pe termen lung, deoarece aceasta poate cauza supraîncălzirea burghiului. Dacă se întâmplă acest lucru, răciți burghiul permițând o anumită perioadă de lucru în gol la viteză maximă. Păstrați orificiul de ventilație curat. Ar fi de dorit să curățați aerisirea după fiecare operațiune de praful colectat.

Asigurați-vă că presiunea este întotdeauna aplicată în linie dreaptă în raport cu burghiul pentru a evita deteriorarea și ruperea burghielor.

În cele din urmă, nu curățați dispozitivul cu apă!

Lasă un răspuns